bos beles isler

x + y = düttt

21 Aralık 2010 Salı

iskoç görmüş masum gökhan

gökhan, lise dönemlerimizde pek bal,pek tatlı,sert görünümünün altında masum bir kedi ile bir iskoç besleyen süpersonik bir arkadaşımızdı.müzik bilgilerinden feyz aldığımız,daha sonra yaptığı kariyer ile gururlandığımız,gırtlağına kurban finlandiya gurbetçimizdir.

lise dönemleri dedim...izmit...o dönemler acısu parkı buluşma,dinlenme,paylaşma mekanı...kendimizi evimizde hissettiğimiz tek yer.ağzımızı ayırarak yeni gruplar keşfettiğimiz,yaşımızın konser girişlerine yeteceği günleri kulağımızda walkman kulaklıkları ile dinlediğimiz müzikler fonunda hayal ettiğimiz zamanlar.underground grupların istanbul'dan kasetlerinin sipariş edildiği dönemler.

gökhan'ın o dönem iskoç hayranlığı tavan yapmış durumda.arada hafta sonları gittiği istanbul'dan aldığı iskoç eteğini giyememekten dert yanmakta.bir sonraki istanbul seferinde eteği mutlaka giyeceğinin kararlılığını göstermekte yaptığı konuşmada.nasıl gaz!

bir sonraki hafta sonu gitti gökhan.iskoç eteği sırt çantasında.hayatının en büyük rahatlamasını yaşayacak o eteği giydiğinde.hepimiz biliyoruz.merak kurtları içimizi kemirmekte.

gitti...döndü...buluştuk hep birlikte yine...gökhan'ın gururlu ama mağrur hikayesini dinleyip yerlerde yuvarlandığımızı hatırlıyorum en son.10 yıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen diyaloğu net olarak hatırlayıp aynı yerlere yatma performansını da hala gösterebiliyorum.belirtmeden edemedim.

gökhan istanbul'a ayak basar.arkadaş evinde yemek,sohbet sonrası malum eteği giyer ve kendini taksim'de bir bara atar.hazzın doruklarında attığı adımlar bir annda barda oturan iskoç etekli iskoçu görmesi ile oraya çakılmasını sağlar.haz; adını koyamadığı,nasıl bir duygu olduğunu tanımlayamadığı bir forma bürünür.


nefes alış-verişleri de farklı bir formdayken kendisini iskoç abinin yan taburesinde bulur.ortadan hallice ingilizcesi ile bir selam çaktıktan sonra adamın dikkatini kendi üzerine çeker ve her ikisinin gözlerindeki ışıltı büyük patlamaya yol açar.süper koyu bir muhabbet.gökhan ve iskoç arkadaşı kurdukları cennetlerinin prensleri.adam el işareti ile gökhan ve kendine bira alıp koyu muhabbetlerine devam etmekte.

iskoçya'nın iklimi,bitki örtüsünden,kültür,sanata geniiiiş bir yelpazede süren 1,5 saatlik muhabbetlerine gökhan'ın bira ısmarlama isteği ile birkaç dakika ara verilir.

-abi 2 bira daha gönder

''nası lan?'' efekti !

donmuş bakışlar,2 dk'lık bir sessizlik.

-türkmüşsün hacı ?!?
-e sen de öyle ?!?
-kötü oldum ben.
-e ben de öyle.
sonrası son bira eşliğinde temposu düşük muhabbet.''istanbul'a tekrar gelirsen görüşelim'' , ''tamam hacı görüşelim'' ler.
görüşmediler.bence bir araya gelmelilerdi tekrar,ama yapmadılar bildiğim kadarıyla.onlara göre çok hazindi fakat benim bunca zamandır aklıma geldikçe...
 
hey allahım ya zıhzıhzıh..
                                     

0 gelişine vur!:

Yorum Gönder

haydi hep beraber dünyayı kurtaralım böbeem!
⎝⏠⏝⏠⎠