bos beles isler

x + y = düttt

15 Haziran 2010 Salı

sır kapısı-ibretlik öykü

 
süleyman saçlı başlı,kaşlı gözlü,döşü kıllı romantik bir oğlandı.mahalleden arkadaşları okeye dördüncü olması için ''aşık süloooğ,gel la gazozuna okey oynayak'' diye seslenirlerdi.mahallenin yağız delikanlıları ''aşık süloooğ'' diyerek süleyman'ın romantikliğine ve kendilerinin bir tespit canavarı olup, onun bu yanını keşfettiklerine dikkat çekerlerdi.
süleyman çok da stil sahibi bir insandı.saçlarını uzatarak,zaman zaman sakal bırakarak,göbeği ve göğsündeki kıllara şekil vererek mahallesinde bir çok yeniliğe imza atmış bir karakterdi.bazı kesimler ise onu ''süleymean the kıl master'' olarak anardı.
ilginç zevklere de ev sahipliği yapardı o bünye.simitlere martı fırlatırdı.bir beyaz kağıtla her şey yapabilirdi; uçak örneğin,uçurtma mesela.altına koyabilirdi bir ayağı ötekinden kısa olduğu için sallanan bir masanın.
bir gün her şeyi yapabildiği beyaz kağıtları bitti süleyman'ın.bir top a4 kağıdı almak üzere çıktı yola.''bu kadar çıktım,çıkmışken simitlere de martı fırlatayım'' diyerek bir sahile vurmayı planladı.atladı minibüse.
kısa seyehatinde her şey olağan bir şekilde sürmekteydi;naciye kılıklı teyzenin arka koltuğuna oturmasına kadar.
naciye teyze yırtıcı parçalayacıgillerden bir homo sapiensti.kendi mahallesinde hatrı sayılır bir krallığı vardı.avına sinsice yanaşıp yapacağını yaptığından kimse onunla elleşmez,''naciye teyze kralsın'' diye yalakalık yaparlardı.
kızını ziyaret,damada ekşimek amacıyla yola çıkan naciye teyze süleyman'ın arka koltuğuna yaydı poposunu.her zaman olduğu gibi 10 kuruş eksik olarak uzatacaktı yol parasını.son bir kez gözden geçirdi eksik vereceği parayı ve süleyman'ı dürttü:
-kızım bir kişi uzatır mısın?
süleyman'ın başından aşağı kaynar sular döküldü adeta.su,ince bir sızıntı olarak süzülürken uzun saçlarından,süleyman döndü arkasını:
-teyze ben kız değilim !
naciye teyzeydi ama karşısındaki.bilebilir miydi ki
-aman ne bileyim ben kız mısın dul musun?
cevabını verip, vücudunda hortum etkisi yaratacağını.
gözleri dolarak apar topar indi minibüsten.saçlarını yolup bıraktı öylece esintiye.kendini parçalara ayırıp simitlere atmayı geçirdi aklından.nitekim öyle de yaptı.


işte nur cemalli okur;
birçok insanın kendi başından geçmiş gibi anlattıkları ''kız mısın, dul musun?'' hikayesinin sır kapısı aralandı.onlara anlat,anlat ki ibret alsınlar,böylesi bir hikayeden prim yapmasınlar.

4 gelişine vur!:

Kararsız ruh dedi ki...

tüylerim tiken tiken oldu!!!

Gözde GÜL dedi ki...

ibret oldu mu ibret?

müdür dedi ki...

teyze ben kız değilim !
tavırından sonra teyzenin cevabı gerçekten
-aman ne bileyim ben kız mısın dul musun?
gibi olmuş diyebilirm. Çok etkileyici :D :S

Gözde GÜL dedi ki...

müdür;
etkileyici bulmayacaktın.korkman gerekiyordu.ben bir yerlerde bir hata yapıyorum ama ne :))

Yorum Gönder

haydi hep beraber dünyayı kurtaralım böbeem!
⎝⏠⏝⏠⎠