bos beles isler

x + y = düttt

6 Mayıs 2010 Perşembe

bir fotoğraf karesinde yancı olabilme başarısı...bölüm no:1

yancılık...yüzyılın salgın hastalıklarından biri olma yolunda sağlam adımlarla ilerleyen bir kavram.fotoğraflarınızdaki ''yancı'' karakterlerin fotoğraflarınızı mahvettiğini düşünüp,gırtlaklarına oturmak isteseniz de aslında sizin de zaman zaman hazdan kıvranarak gerçekleştirdiğiniz bir durum.

öyle eş dosta yapıldığı kadar da masum olmayan da bir yanı var bu hadisenin.hayatınız boyunca bir daha görmeyeceğiniz,hayatı hakkında en ufak bir bilgiye sahip olmadığınız,sizin için otobüsün arkasında oturan adam,sokaktan geçen kadın,vb olan ama fotoğraflarınızda nedense bir pazar gününü birbirinize ayırmışsınız da anı ölümsüzleştiriyormuşsunuz havası veren yancılar da var ne tuhaftır ki...

yancılık psikolojisi nasıl bir psikolojidir? insanı yancı olmaya iten sebepler nelerdir? yancılığın alt türleri var mıdır? belirli bir eğitim sürecinden geçer mi bu yancılar? 
işte şimdiki üzerinde çalıştığım ''yancılık dizisi'' adlı çalışmam bu sorulara cevap arayan,yancılık potansiyeli taşıyan insanları gözlerinden tanımayı ve bu sayede belki bir umut fotoğraf karenizden uzak tutabilmeyi amaçlayan bir potansiyele sahip.
hayrını görürsünüz umarım diyerekten başlıyorum incelememe:


MUHAKKAK GÖRÜNECEK BİR DELİK BULAN YANCI: yancılığın tarihi kadar eskidir neredeyse.öngörüleri fazlaca gelişmiş bir türdür.fotoğraf çekilirken nerede boşluk oluşacağını,o boşluğa nasıl hızlı bir monteleme yapacaklarını düşünmeleri sadece bir kaç saniyeyi alır.tüm o boşlukları doldurma süreçleri git gide profesyonel bir hal alır zamanla.bu türün pek engelleyebileceğiniz bir tarafı yoktur.kafaya koyduysa yapar.daha çok da eş dost içinden çıkar bu tür.
TÜRÜNÜN 98498473784939. ÖRNEĞİ OLAN ÇOCUK YANCI: sinsice arkalarda bir yerlere çöreklenen türdür.belirli yaş aralığındaki her çocuk %97 bu davranışı gösterebilir.fotoğraf karelerinde elinin gözükmesi dahi onları mutlu edebilirken,tüm vücutlarını komple dahil edebildiklerini gördüklerinde ileride büyük adam olabileceklerine inanırlar,kendileriyle pek bir gururlanırlar.fotoğraf çektirirken,sağınızı,solunuzu,önünüzü,arkanızı kontrol etmeniz ve uyarmanız bu yancıyı fotoğraf karenizden uzaklaştırmak için kafidir.fotoğrafa kendini montelemek üzere farkettiğiniz bir çocuk gördüğünüzde ''şşşş çekil'' , ''kışşt kaçıl'' gibi efektlerle kovsanız kaçabilirler ama yazık.''biz bi çektirelim,sonra senle de çektiririz'' , '' bizden sonra istersen seni de çekeriz'' gibi cümleler kurun.çocuk nihayetinde.siz yüksünüz,nazik olun,örnek olun.

EN Bİ ÇİRKEF YANCI: yeşilçam'a gönül vermiş insanların çoğunlukla yaptığı yancılık türüdür bu da.gençlik yıllarında izleyip iç geçirip örnek aldığı,ayna karşısında duruşlarını,bakışlarını çalıştığı yeşilçam aktörlerinin bir yansımasıymışçasına montelerler kendilerini fotoğrafa.kimsenin ruhu duymaz.bir figüranın filmin jönü olmak isteyip,çok çalışmasına,kendini keşfettirmek isteyişindeki azme benzer bu türün azmi.böyle anlatınca üzüldüm bir an.hem siz çüksünüz,büyüğünüze saygılı olun,bırakın fırlatsın dikiz aynasından 3 numaralı jön bakışını.anı olur.


bu arada bilginiz olsun,varmış bu yancılık ile ilgili bir eğitim süreci:









4 gelişine vur!:

Chopartypical dedi ki...

:)
ben maç sonrası canlı yayına çıkan yancıları çok seviyorum.

spiker ve spor yazarı arasında elinde telefonla muhtemelen arkadaşına ;
- olm necmi starı aç bak ne görcen.
- açtım abi
- gördünmü bak el sallıyom.
diyen kişiler beni gülmekten öldürüyor.

bazıları profesyonel el sallamıyor kameraya bakmıyor. ağır abi.

Diyor ki ey halk sen benim daha %10 mu keşfettin.

Gözde GÜL dedi ki...

ahahaha :) ''Diyor ki ey halk sen benim daha %10 mu keşfettin.'' ahahahaha :)))) ilahi :)

FFatiHH dedi ki...

he he çok güldüm ya özzellikle o önlüklü çocuk ve altta tahtaların arasından son anda yancı olmayı başaran varya.. süper :)

Gözde GÜL dedi ki...

:) teşekkür ederim efendim.serinin devamı hazırlık aşamasında bu arada,bilginize...

Yorum Gönder

haydi hep beraber dünyayı kurtaralım böbeem!
⎝⏠⏝⏠⎠